2013-06-06 20:33:35• hírek • Póti Orsolya

Felelevenítették a legendás hippi korszakot

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákszövetsége, a Köfedisz június 6-án Hippie Party-t szervezett azért, hogy a diákok és a résztvevő tanárok egy délután erejéig átéljék a hippi életérzést és, hogy kicsit kikapcsolódjanak.

Csütörtök délután tollas fülbevalós és fejpántos, fonott hajú lányokkal, illetve kockás inges, farmernadrágos fiukkal telt meg a Kölcsey Ferenc Főgimnázium udvara, ahol a legendás hippi korszak jól ismert slágerei csendültek fel.

A Köfedisz már hetekkel ezelőtt elkezdte a rendezvény szervezését, július 6-án pedig „Hippie Party" feliratú zászlóval felvonulva hirdették az eseményt az iskolában. A rendezvény sok diákot vonzott, hiszen ezáltal egy délután erejéig átélhették a hippi életérzést, jó zenét hallgathattak és kötetlenül beszélgethettek diáktársaikkal.

A parti hangulatát az angoltanárnők kórusa dobta fel, amelynek tagjai Beatles és Janis Joplin-dalokat énekeltek. Ádámkó Réka, Barabás Tünde, Fehér Imola, Franczia Réka, Igli Brigitta, Orbán Emőke, Polacsek Annamária és Szilágyi Peleski Panna tanárnők szintén hippi szerkót öltöttek erre az alkalomra, lazán földre ültek és daloltak.

A koncert előtt Bereczki Réka, a Köfedisz elnöke olvasott fel egy rövid ismertetőt arról, hogy kik is voltak a virággyermekek és mitől lett híres ez a korszak.

Maga a hippi szó az angol hipster kifejezésből származik. De már az 1930-as években is használták a hep szót, a menőket nevezték így. Az írásmódja később hip-re változott, s az 50-es években hip-nek lenni azt jelentette, hogy az illető benne van minden menő dologban. A hipsterek voltak azok az emberek, akik San Fransisco-ban a Haigh-t-Ashbury körzetbe költöztek az 1960-as években. Ők egy saját, különálló közösséget alkottak: tudatmódosító szereket használtak, követték a szexuális forradalmat, rockzenét hallgattak.

A hippi életérzés és divat nagyon nagy hatással volt a kultúrára. Befolyásolta a művészeteket, köztük az irodalmat, a filmipart és popzenét is.

A rendezvényt a Communitas Alapítvány és a városi RMDSZ támogatta.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: